Banner 3  

MASTERS IN BUSINESS ADMINISTRATION

 

 

 

 

  English Version

Objektif Kursus Pengajian


Program MBA menyediakan kursus dalam bidang pengurusan am, kewangan dan korporat untuk individu yang ingin mendapatkan kemajuan dalam kerjaya . Program MBA bertujuan untuk membangunkan pengetahuan dan kemahiran dalam bidang pengurusan. Mata pelajaran teras bertujuan untuk membangunkan pengetahuan disiplin pengurusan asas, bersama-sama dengan keupayaan untuk menggunakan pengetahuan ini untuk isu-isu perniagaan. Mata pelajaran elektif untuk menumpukan perhatian yang mendalam mengenai perkara-perkara yang lebih khusus mengikut minat individu dan keperluan kerjaya.
 
 

Kerjaya (CADev)


College MCS menubuhkan CADev iaitu Career & Academic Development Unit bagi menyelaraskan kandungan kursus supaya sentiasa memenuhi tuntutan dan kehendak sektor industri. Dengan itu, para graduan dari College MCS akan lebih bersedia kerana dilengkapi dengan ilmu pengetahuan dan kemahiran yang bakal menjamin kerjaya mereka dalam sektor awam atau swasta.
 
 

Syarat Kelayakan


Ijazah sarjana muda dengan PNGK 2.5 Atau Minimum 5tahun pengalaman bekerja dalam bidang berkaitan
 
 
 

Tempoh pembelajaran

1 ½ - 2 Tahun

Mod pembelajaran

Sepenuh Masa

Pinjaman Pendidikan

Bank Rakyat  
   
 
 
 
 

Subjects


Cross Culture Management Economics For Managers Management Information Systems Managerial Accounting Marketing Management Organizational Behavior Cross Culture Management Ethics And Social Responsibility Financial Management International Business Strategy Research Methodology Strategic Management  
 
 
 
 

Contact Us

Enquiries?

Apply Now